De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Villa Augustus - Dordrecht

Geplaatst op 25 / 11
Villa Augustus - Dordrecht

Tijd voor een nieuwe blog is het wel, aangezien we op de vorige nog rondliepen in t-shirts en lekker op het terras zaten. We hebben ze ingewisseld voor sjaals en mutsen maar dat mag de pret niet drukken! We zijn dit keer in dordrecht geweest bij Villa Augustus. Waarschijnlijk kennen al heel veel mensen deze hotspot.. en wij zijn ook vast niet de laatste die hier nog iets over gaan schrijven.. maar het is al jaren het favoriete restaurant van Lieke en wel door de volgende punten: Leest u mee?

 

1 ) De unieke locatie, vlak aan het water, dicht bij de stad, een compleet andere wereld. De grote voormalige watertoren die nu dienst doet als prachtig hotel is een echte eyecatcher ( daar helemaal bovenin wil ik zoo graag eens overnachten, hint, hint, hint!)  Dan de gigantische moestuin (met klein speeltuintje), voor jong en oud een waar paradijs. In de zomer.. maar ook nu is het hartstikke leuk om doorheen te lopen en de verschillende seizoensgroente te zien.  (Aan de andere kant van het hotel zie je trouwens het Wantij en kun je een deel van de grote rivieren volgen, leuk! ) Tegenover het hotel staat het restaurant, in het voormalige pompgebouw, imposant en uitnodigend te wezen.. wil je meer lezen, kijk dan eens op hun website, is echt leuk!

 

2 ) Het interieur, zo eigen en uniek.. ik kan er niet eens een echte naam aan geven. Dus wat woorden om het te omschrijven; kleurrijk, warm, industrieel, creatief, verfijnd en vrolijk. Tot in detail uitgevoerd, toffe servetten, eigen kopjes.. alles straalt "Augustus" uit. De mooie illustraties van Dorine de Vos zijn op subtiele wijze op verschillende plekken terug te zien. Het mooie vind ik dat het eigentijds is maar niet trendgevoelig.. dit is al jaren zo en toch blijft het me verassen. Er zijn mensen die er niet van houden, dat kan natuurlijk.. Die mensen vinden wij dan wel een beetje raar.. dus.. ;) 

 

3 ) Het eten! De menukaart heeft een beperkt aantal gerechten, waarvan er iedere twee maanden enkele veranderen. Het liefst halen ze hun (biologische) ingredienten uit de directe omgeving (zoals de tuin!) maar ook mooie producten uit heel europa staan op de kaart. Kreeft uit de houtoven of een heerlijke Plateau fruits de mer.. een aanrader! Voor onze kids is een pizza van het seizoen uit diezelfde oven altijd een feest!

 

4) De markt; als klap op de vuurpijl is er dan ook nog eens een super leuke winkel. ( jaa dames, even shoppen dus! ) Lekker vers brood of een heerlijke taart, groente en fruit, lekkere antipasti.. het is er allemaal. Ook een hoop leuke boeken, servies, speelgoed, te veel om op te noemen. De prachtige lamp "Tide Chandelier" een lichtobject van strandjutvondsten van de Engelse kunstenaar Stuart Haygarth, vind ik echt Ge-Wel-Dig. Je kunt je voorstellen dat kinderen dit winkeltje ook te gek vinden, er is zoveel te zien. Kijk even naar de foto's voor een kleine impressie. Ohja de markt is dus dagelijks open van 8.30 tot 22.30 uur, ideaal als je nog een last minute cadeautje moet scoren.. (Thnx voor de tip lieve Wouke!)

 

Nou ja deze 4 punten zijn eigenlijk al ruim genoeg waarom Vila Augustus een vermelding waard is op onze site. Maar wat het nu zo fijn maakt voor kinderen is dat alles zo lekker ruim is opgezet. Je ziet van allerlei soorten mensen en samenstellingen. Van een verliefd stelletje tot halve families die hun verjaardag vieren tot mensen die aan het werk zijn aan de leestafel. Wij zitten graag aan de lage tafeltjes met de kinderen zodat ze daar ook lekker een beetje kunnen lopen en spelen. In de zomer is het natuurlijk geweldig om lekker op het terras te zitten en te genieten van het mooie uitzicht. 

 

Dus ja, wij zeggen.. ga als een speer eens een keertje kijken! ( laat het even weten als je door dit blog geinspireerd bent, vinden we leuk! ) Op de website staat ook wat er zoal te doen is, ze nodigen namelijk ook vaak kunstenaars en andere gasten uit voor hun culturele programma. Dat kunnen musici, schrijvers, architecten, illustratoren, schilders, biologen of filosofen zijn. Kun je dus meteen ook een beetje artistiek bezig zijn!