De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

In den Bockenreyder - Esbeek

Geplaatst op 24 / 06
In den Bockenreyder - Esbeek

In den Bockenreyder in Esbeek, al jaren een favoriete plek voor ons en de familie. Sterker nog, het allereerste horeca bezoek van onze Ries was hier, hij was een paar weken oud, in de maxicosi op het terras. We hebben dus warme herinneringen aan deze plek. Oh, en koude ook, want deze plek is mooi, het hele jaar door. Alle seizoenen beleef je hier optimaal. In de herfst kleuren de bomen op het “pleintje” prachtig rood, en in de winter kunnen je lekker binnen bij de open haard opwarmen. Je ziet hier ook echt iedereen, wandelaars, fietsers, ruiters en motormuizen. 

 

Niet voor niets dat deze zaak in 2016 op de nummer 1 stond in de Cafe Top 100. De echte brabantse gemoedelijkheid, het mooie landgoed waar de herberg zich bevind, en de uitstekende service maken dit echt een top bedrijf. Een tikketje bevooroordeeld zijn we misschien wel, omdat we de ondernemer Ad en zijn zus Riet ondertussen persoonlijk ook goed kennen en dus weten met hoeveel liefde en passie zij dit doen. De warmte van hun persoonlijkheden straalt zeker uit over de herberg en ze nemen dan ook altijd (hoe druk het ook is!) tijd voor een praatje en standaard de vraag hoe het met ons en de kinderen gaat! De medewerkers zijn ook stuk voor stuk zo vriendelijk en enthousiast, en dat slaat weer over op de gasten, waardoor je regelmatig ook met de mensen naast je een praatje maakt, geweldig!

 

 

Maar goed, hoe zit dat dan met de kids, want tenslotte gaat dit blog toch daar over. Tja, er zit geen grote speeltuin bij. Maar wel een mega groot bos waar je als kind heerlijk kan rennen en spelen. Tip: Eerst even je kinderen “uitlaten” zodat ze daarna lekker rustig aan tafel blijven zitten om te eten. Oh en trouwens er is wel een grote boomstam omgetoverd tot “trein”, super leuk en geen storende factor in het geheel. Ze hebben geen gekke hyper moderne gerechtjes, maar een heerlijke grote boterham  met pindakaas of vlokken doet het toch altijd goed! Lieke is vooral heel blij dat ze haar koekje bij de koffie niet hoeft te delen, want een schoteltje met extra koekjes en snoepjes wordt zonder aarzeling op tafel gezet ( ik moest snel zijn met de foto, hij was al bijna leeg). Voor kinderen is er veel te zien, de paarden, hondjes en gezellige sfeer zorgt er voor dat ze helemaal in hun element zijn. Ze kunnen lekker vrij rondlopen, geen auto’s of andere gevaarlijkheden in de buurt, ideaal. 

 

Nou jullie lezen het, wij worden heel erg blij van deze plek. Voor ons ook super dichtbij, dus kom je ons daar nog eens tegen, aarzel dan niet om ons even te bedanken voor deze top tip! haha! Al geloof ik niet dat niemand van deze plek het bestaan wist, maar dat terzijde. 

 

PS: Toiletten zijn gewoon aanwezig hoor.. maarja.. als je ineens moet, dan moet je ook ineens.. en dan gaat het in het bos gewoon even op de ouderwetse manier ;) #beentjesindelucht #lekkerindeopenlucht