De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Het Boscafe - Oisterwijk

Geplaatst op 06 / 10
Het Boscafe - Oisterwijk

Einde van de zomer, of toch al echt het begin van de herfst? Linksom of rechtsom, het is prachtig weer dus daar moeten we van genieten! Stiekem beginnen de bladeren al weer te verkleuren en de paddenstoeltjes schieten uit de grond, tijd om erop uit te gaan! Dat Oisterwijk een fijne plek is konden jullie al lezen in een eerder blog ( Groot Speijck ) maar we hebben nog een pareltje gevonden in het bos. Vorig jaar kwamen we hier.. en tot onze verbazing, hebben we toen 4 uur op het terras gezeten, een recordtijd met kinderen! Het bleek dat de speeltuin zo perfect was ingericht dat je van alle kanten goed overzicht hebt en dat de kinderen op alle speeltoestellen zelf kunnen spelen. Geen "net te hoge" glijbanen waar je de kriebels van krijgt of klimtoestellen waar je je kind in gedachte al zijn been ziet breken. Dus terwijl wij heerlijk aan een koffie-wijntje-biertje-borrelplankje-nogmaareenwijntje-ennogmaareenbiertje zaten, speelden de kinderen heerlijk in de speeltuin. Sindsdien komen we hier regelmatig, wat een fijne plek! Ok, af en toe moet je even iemand duwen op de schommel of een gekke sprong maken op de trampoline, maar hej, daar zijn papa's voor toch?! De bosrijke omgeving geeft een hele fijne sfeer zeker in combinatie met de mooie materialen van het terras en de speeltuin. Eigenlijk zijn we altijd buiten te vinden, zelfs als het wat kouder is kun je heerlijk vertoeven onder de veranda met de heaters aan. Binnen is het daarintegen ook heel sfeervol ingericht met veel hout en natuurlijke kleuren. Binnen is er ook een speelkamer en de toiletten zijn natuurlijk uitgerust met een verschoonplek. 

 

Je kan ook een deel van het terras "afhuren" voor een besloten feestje, of laatst zagen we zelfs dat er een bruiloft was ( hoe mooi is dat, midden in de bossen! ) Wij vierden er zelf het kinderfeestje van Ries, leuk in combinatie met een speurtocht door het bos. 

Maar ook een familie BBQ is hier ideaal, we hebben er al een paar gehad. 

 

De kinderen mogen aan het eind van de dag ook altijd nog even een leuk cadeautje grabbelen uit de grabbelton. Erg leuk en handig ( de enige manier om ze nog uit die speeltuin te kunnen lokken. ) Jammer dat het vaak wel in de auto al stuk gaat, maar dat zou ook zo maar eens aan onze kinderen kunnen liggen...  #diekrijgenalleskapot ;)