De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

De Brielsche aap

Geplaatst op 01 / 12
De Brielsche aap


Om de sinterklaas spanningen een beetje los te laten ( lees; 3 stuiterende kinderen die veel te vroeg wakker zijn en veel te veel chocola eten ) zijn we maar weer eens lekker op pad geweest met de fanfare. Een tijdje terug had ik op instagram een mooie zaak in Brielle gespot die ik graag eens ‘ in het echt’ wilde bewonderen. Een uurtje rijden is ook echt niet erg nu.. zo konden de kids hun slaaptekort even inhalen. De Brielsche aap ligt op een klein eilandje, vlak voor de toegangspoort tot de oude vestingstad Brielle. Het Ravelijn (zoals het eiland officieel heet) is een onderdeel van de oude verdedigingswerken van de middeleeuwse stad, wat overigens ook echt een aanrader is. Het avontuur begon dus met een bruggetje en water ( wel even opletten met kleintjes dus.. ) . Het pand is.. moeilijk te benoemen; het is geen loods, het is geen kas, geen tuinhuis, nouja het is een mengelmoes van dat alles. Het is in ieder geval heel licht en super tof ingericht met allemaal kleine gekke details. Een leuke speel hoek voor de kinderen en veel ruimte om een beetje te bewegen. Grappige elementen zijn overal te zien en onze kids keken dan ook hun ogen uit.
Qua kaart gaan ze van een boterham met pindakaas tot wagyu en alles daar tussen in, dus dat zit wel goed. Ook hadden ze lekkere suikervrije ranja ( al is die in verhouding wel wat duur.. 6 ranja tikt dan wel aan. We vinden het altijd wel sympathiek als kinderdrankjes wat ‘goedkoper’ zijn.  Wij hadden echt een lekkere tonijn salade / plat brood met een goed wijntje. Het is nu natuurlijk wat koud maar omdat het zo’n heerlijke dag was zijn we ook lekker buiten het eiland gaan verkennen. De natuurlijke speeltuin en openlucht theater werden zeer positief ontvangen. Wij kunnen ons wel voorstellen dat het daar heerlijk toeven is in de zomer tijdens een concert, theatervoorstelling of openlucht bioscoop. Ook is het zo dat de kunstliefhebber aan zijn trekken komt. Ze organiseren van tijd tot tijd, exposities van verschillende regionale of landelijke kunstenaars! (pluspunt!) 
Al met al hadden wij een super fijne ochtend en konden we daarna aanschuiven bij het sinterklaas spektakel thuis. Fijn weekend allemaal!