De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Groot Speijck - Oisterwijk

Geplaatst op 23 / 08
Groot Speijck - Oisterwijk

Een thuiswedstrijdje deze keer, want hoewel het nog steeds wel een 20 minuten rijden is, komen we hier heel vaak en heel graag en voelt het als thuis! Midden in de Oisterwijkse bossen staat dit prachtige pand waar ook het bezoekerscenturm van Natuurmonumenten in zit. Heerlijk ruim opgezet, en dus erg toegankelijk voor mensen met kinderwagens, rolstoelen en honden. De parkeerplaats is ook dichtbij trouwens. (Zelfs met een dubbele tweelingwagen kwamen wij hier al graag) Je hebt prachtige wandelroutes, een super leuk Oer speelbos met waterpomp en een mooi open veld om te voetballen. De kids kunnen zich met vanalles vermaken, natuurlijk buiten in het bos maar ook binnen spelen onze kinderen zeer fanatiek het vleermuizenspel. Voor de kleintjes is er een hoekje met leuk houten speelgoed, en in het winkeltje van Natuurmonumenten zijn leuke dingen te zien en te leren. Ries vind het wespennest altijd erg leuk en natuurlijk de strijd wie het eerste de koningin vind! De boswachter kan je vanalles vertellen.. ook tijdens bijvoorbeeld kinderfeestjes. ( bekijk de site eens voor de mogelijkheden ) Qua eten en drinken kun je hier ook prima terecht, wij zijn fan van de familie tosti; een mega plank met verschillende vloerdesemtosti’s, smullen geblazen! 

 

Afgelopen weekend gingen we met vrienden de vakantie afsluiten en het verlof van een vriendin (en zakenpartner van Lieke) vieren. Buiten heb je een kleurrijk terras, met lange banken waar iedereen lekker kan aanschuiven. Na een wandeling konden we lekker op de bank ploffen met een (alcoholvrij) biertje. In de zomer zit je natuurlijk perfect buiten op het terras, maar ook in de winter komen wij hier graag. Buiten staan dan vuurkorfen en binnen brand de houtkachel. Niets is zo lekker om na een frisse boswandeling een lekker kop warme chocomelk te drinken bij het vuur. 

 

Nou we kunnen nog wel uren doorgaan (nee hoor, we hebben geen aandelen!) maar het beste advies; om hier gewoon eens heen te gaan, en je begrijpt meteen wat we bedoelen! 

De kans is groot dat je ons tegen komt, dus zwaai dan even, vinden we leuk! 

 

 

 

 

Afgelopen zomer hebben we dit boshuisje gehuurd voor de verjaardag van de tweeling. Ook leuk voor vergaderingen en bijvoorbeeld een high tea! Schattig plekje he. Het staat naast Groot Speijck.