De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Fenix Food Factory

Geplaatst op 06 / 06
Fenix Food Factory

Vandaag weer eens naar Lieke haar 'studenten stad' Rotterdam gereden! Ze heeft er 4 jaar gestudeerd op de kunstacademie. Rotterdam is voor ons eigenlijk best dichtbij, in 3 kwartier staan we op plaats van bestemming en aangezien onze kids best nog wel eens een autorit-dutje kunnen gebruiken is dat een ideale afstand. Deze stad heeft zooveel leuke plekjes, dus zal vast nog wel eens vaker voorbij komen op dit blog. Vandaag lietten we de Kop van zuid even aan de overkant liggen want hebben net een afslagje verder gepakt naar de oude havenloods op katendrecht. Daar zitten een aantal lokale ondernemers onder 1 dak "fenix food factory", echt een culinaire broedplaats. Er zit echt vanalles, zoals o.a Kaapse brouwers, marrokkaanse tapas makers, kaasmakers, koffiebranders en ga zo nog maar even door. Binnen is vanalles te zien, te beleven en te proeven. Buiten kun je heerlijk zitten met uitzicht over het water met aan de overkant de kop van zuid en de voorbij scheurende watertaxi's. ( vooral dat laatste vonden onze kids geweldig. ) 

 

Binnen was het best druk en rumoerig, dus we besloten om nog even een rondje te lopen en kwamen uit bij Posse. Lekker industrieeel met een goede zithoek om in te ploffen. Geen ranja ( minpuntje jongens) maar wel hele lieve serveersters in fijne jurkjes die heel lief extra rietjes kwamen brengen voor in de appelsap. Altijd fijn als er veel ruimte is in een horeca zaak, onze kids hebben wel de neiging om dan rond te gaan rennen maar dat kan dan eigenlijk ook best. We hebben er even een drankje gedaan en een bitterbal gegeten. Grappig detail is een stoplicht wat aangeeft hoe snel de keuken is.. hij stond dit keer op groen dus we hadden lekker snel onze bitterballen op tafel staan. Wij konden er prima vertoeven met de kids en ook zagen we veel andere ouders met kleintjes..maar of het echt een kinderwalhalla is, nee dat niet!  ( maar hej, die kids moeten het ook een beetje leren om zichzelf te vermaken he!) 

 

Daarna weer terug naar de Fenix food factory, (nadat we eerst weer een kwartier naar de water taxi's hebben gekeken). Roel wilde gaan voor de tapasplank, erg populair onder de gasten zoals we zagen, maar omdat het al wat later was gingen we voor de verse frieten, meeste stemmen gelden Roel! Een heerlijke cider erbij en onze maaltijd kon niet meer stuk. Tijdens het wachten lekker wat aardbeitjes naar binnen gewerkt, vitamientjes.. check! Al met al een super leuk plek om eens naartoe te gaan, ook zeker zonder kids. In dit stukje zitten nog meer leuke zaken, dus wie weet komen we snel weer eens naar katendrecht!

"een plek om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en om ambachtelijke smaken te ervaren"