De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Ketelhuis Tilburg

Geplaatst op 17 / 06
Ketelhuis Tilburg

Vaderdag 2018: Roel werd natuurlijk verrast met een geweldig ontbijtje.. kids hielpen goed mee en hadden hun mooiste knutselwerken al weken klaarliggen. En ja, als je dan aan Roel vraagt wat hij het liefste wil doen vandaag, dan kom je toch al snel uit op een horeca bezoekje. Wij wonen in de buurt van Tilburg, en daar zijn ze de laatste tijd flink aan de weg aan het timmeren. De gebied rondom de spoorzone, het centrum en de piushaven zijn echt een aanwinst geworden voor de stad met vele leuke horeca zaken, winkels en toffe plekjes. Het deel rond de oude Abee fabriek is ook helemaal aangepakt. Een prachtig mooi oud pand met compleet nieuwe invulling. De oude Deken fabriek is voor een deel omgetoverd tot het “Het ketelhuis” een pannenkoek fabrique, zoals ze zelf omschrijven. 

 

 

Zullen we eerst even eten jongens.. en dan gaan spe… haha helaas, onze kids zitten al in de speeltuin voordat we onze zin af kunnen maken. Helaas is het een beetje koud vandaag, maar we gaan toch maar lekker op het uitnodigende terras zitten. De kinderen hebben meteen dikke lol, leuke originele speeltoestellen, heel overzichtelijk opgezet. Wij ploffen dus maar neer en bestellen wat koffie, dan eten we maar wat later. Het leukste onderdeel in de speeltuin blijkt een grote ketel, wat een lol.. dat ze er zo zwart uitkomen zien we maar even door de vingers. ( als ze maar zoet zijn, zou ons pap” zeggen).

 

Toch maar even naar binnen om te gaan eten, en dat is zeker geen tegenvaller, wat een toffe ruimte! Mooi hoog plafond waarin je nog veel oude elementen zien. De stalen constructie is heel stoer en straalt kracht uit. Boven blijkt er ook nog een walhalla te zijn voor kinderen.. echt leuk. De kaart is gevarieerd want ondanks dat ze een pannenkoekenfabrique zijn is er een ruime keuze aan alternatieven. Voor de kinderen een mooie kan ranja ( daar worden wij altijd blij van). En voor papa en mama lekkere koffie en een biertje ( ook daar worden wij blij van) . 

 

De humor in de zaak is opvallend. Leuke kleine tekst grapjes en daarnaast wat echte Tilburgse taal. Zo staat er bijvoorbeeld hallee bij binnenkomst, geweldig. Echte tilburgers die toch ook even komen kijken vanwege de historie zullen zich nog steeds thuisvoelen. Ook als je niet uit Tilburg komt trouwens. 

Wij zullen in ieder geval zeker terug komen.. halleee.