De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Day Food Bar - Amstelveen

Geplaatst op 26 / 07
Day Food Bar - Amstelveen

Zoals jullie misschien op instagram zagen zijn we lekker een dagje naar Amsterdam geweest. Het blijft toch een geweldige stad, en omdat er ook nog familie van ons woont.. is het een goed excuus om met de kids er een dagje op uit te trekken. We besloten om vroeg te vertrekken zodat we eerst nog even een koffie stop konden inlassen bij Day Food Bar in Amstelveen. ( Ze zitten trouwens ook in Amsterdam Zuid! ). Een winkelcentrum met een groot plein zonder verkeer geeft al een fijn gevoel.. we durven onze kinderen hier wel "los te laten".  Het was wel snikheet.. dat zijn wij Hollanders toch niet gewend. We waren al langs de fonteintjes gelopen, erg uitnodiging voor de kids ( en stiekem ook voor onzelf) maar onze honger en dorst bleek nog net wat groter. Wat een leuk terras, leuke inrichting en echt sfeervol, daar worden we blij van. Binnen zag het er ook prachtig uit, maar met deze temperaturen gaat toch iedereen liever buiten zitten, en zo kozen ook wij een plekje in de schaduw. Moeilijk om te kiezen voor welke huisgemaakt taart we zouden gaan, de kinderen kozen allemaal een eigen macaron uit! ( verschil moet er zijn). Naast ons kwamen twee moeders zitten met een stel kinderen. Uit de tas kwamen waterschoentjes, zwembroeken.. alsof ze naar het zwembad gingen. 

De kinderen hoorden we binnen no-time heerlijk spelen tussen de fonteinen.. en ook onze kinderen werden erg nieuwsgierig. Wij waren iets minder goed voorbereid maar Ok, even de schoenen uit en lekker spetteren dan. Dat had je gedacht.. binnen een paar tellen waren natuurlijk de kleren nat.. dus die maar uitgetrokken en lekker in hun onderbroekjes hadden ze de grootste lol. Ook Lieke liet zich even gaan daar in het water, helaas is daar geen beeldmateriaal van. Terwijl wij vanaf het terras een oogje in het zeil hielden konden zij heerlijk afkoelen en spelen. Roel is wel even snel om de hoek bij de Hema wat handdoeken gaan halen.. en toen was het nog een hele kunst om ze weer mee te krijgen. 

 

Voor ons was dit de ideale start van de dag, maar we kunnen ons ook heel goed voorstellen dat je hier ook op minder hete dagen heerlijk kunt vertoeven. We begrepen dat er heuze sjoelwedstrijden worden gehouden en dat de kinderen ook heerlijk aan tafel kunnen kleuren. Ook is er de kids club, en mama cafe of kunnen de kinderen op het plein stoepkrijten! Het terras is echt een verlengstuk van de zaak en in de winter maken ze er een super toffe wintertuin van. Genoeg reden om deze mooie locatie in de gaten te houden op social media, ze verzinnen telkens wat nieuws!

 

Ook zagen we dat je reclame kunt rijden met je bakfiets en dat daar dan natuurlijk wat tegenoverstaat.. klinkt goed, dus vraag daar vooral eens naar. Ik weet niet of het ook geldt voor bakfietsen in Brabant.. maar uh.. wij hebben er dus een thuis he! :)

Na ons bezoek zijn we trouwens ook (bak)fietsen gaan huren bij het amsterdamse bos... maar dat lieve kinderen, is weer een heeel ander verhaal!  Tot snel! 

"Have a great day!"

- day food bar -